Akadálymentesen juthatunk be a könyvtár épületébe

József Attila Könyvtár honlapján az alábbi örömhírt tették közzé a kultúra iránt érdeklődő kerekesszékes és babakocsis embertársainknak:

Egy ideiglenes megoldás segítségével akadálymentesítettük a könyvtár bejáratát. Mostantól a mobil rámpa használata megkönnyíti az épületbe való be- és kijutást a kerekesszékes látogatóinknak.
Pályázati források és egyéb támogatások hiánya miatt évek óta húzódik a közintézmények akadálymentesítése. A könyvtár épületének átalakítása is elmaradt. Az idén viszont önerőből és Farkas Zsolt, a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete alapító elnökének segítségével sikerült megoldást találni a problémára. Mostantól egy hordozható, mobil rámpa segíti a kerekesszékes vagy a babakocsival érkező látogatóink, olvasóink, vendégeink bejutását a könyvtárba. Az ideiglenes feljárót az egyesület tagjainak segítségével teszteljük és bízunk abban, hogy az elkövetkezendőkben végleges megoldás is lesz nemcsak a bejárati ajtónál, hanem a mosdók és a könyvtáron belüli közlekedésben is.

Fotó: jakd.hu

Fotó: jakd.hu

Fotók: jakd.hu

Kedvezményes üdülés nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékossággal élő felnőttek és gyermekek részére

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány immár több mint 7 éve nyújt üdülési, pihenési lehetőséget többek között nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékossággal élő felnőttek és gyermekek részére az Erzsébet-program keretein belül.

Jó hangulatú őszi pikniket tartott az egyesületünk

A „teadélután”-t vezető Klics Györgyné támogatásával és előkészítő munkája nyomán Kovács Ákos és Kovács Ákosné szervezésében 2019. október 26-án 10.00-16.00 óra közt remek időben került sor az egyesület ez évi második sütögetős piknikjére a Barátság városrészi felső Duna-parti szabadtéri tűzrakóhely környékén. A nap folyamán egyesületünk tagjai közül sokan felkeresték, akik remek hangulatban fogyaszthatták el a magukkal hozott nyílt tűzön készült ételeket!

Köszönjük mindenkinek, aki egész napos munkájával segítette rendezvényünk sikerét!

A képek forrása: (MEEE) Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete

Jó hír a parkolási kártyákkal kapcsolatban

A MEOSZ fellépése nyomán egyszerűsödik a mozgáskorlátozott emberek parkolókártya igénylése.