Nőnapi köszöntő

RozsaBraun - Nőnapi köszöntés

Minden madár nekik dalol,
felköszönti a hölgyeket,
a napsugár szebben ragyog:
Szép Asszonyok, ébredjetek!

Csókot küld a pajkos szellő,
simogatja a bőrödet.
Virágját bontja az erdő,
csodás e nap: fény, bűvölet.

Téged köszönt, örök Éva,
az érkező, szép kikelet,
varázslatos tánca dévaj,
vele ujjong a rét s e kert.

Forrás: www.poet.hu

Esélyautó- Mobilitás Program

Az Esélyautó tavaly kezdte meg tevékenységét, célunk a teljes fogyatékos társadalom mobilitásának megsegítése. 

Két importőrrel a P Automobil Import Kft. és a Porsche Hungária Kft-vel alakítottuk ki kedvezményeinket, amely lehetőségek elérhetetlenek lennének más körülmények között. 

Emellett, egy évvel ezelőtt csatlakozott az Esélyautó programjához a hazai flottapiac legnagyobb magyar tulajdonú szereplője, a Mercarius Flottakezelő is, akik azóta is aktívan támogatják cégünk segítő munkáját és hozzájárulnak a mozgássérült emberek mobilitásának biztosításához. 

Az Esélyautó új autók kedvezményes vásárlásában segíti a fogyatékossággal élő embereket. Amennyiben kérdés merül fel a vásárlással kapcsolatban, úgy kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. 

Aktuális ajánlatokat itt tekintheti meg:

http://bit.ly/eselyauto-peugeot-meosz

http://bit.ly/eselyauto-seat-meosz

Karitatív tevékenységek 

Az Esélyautó számos karitatív tevékenységet is végzett az elmúlt 1 év során. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy találtunk Partnereket, akik ebben a segítségünkre voltak. 

Folyamatosan rotálódnak PEUGEOT és SEAT Esélyautóink városról - városra és segítik az adott közösségben a rászorulók számára az élelmiszer és gyógyszer ellátmányok szállítását. 

Általában 2-3 hónapot töltenek az autók egy adott városban, így teljesített szolgálatot már Szombathelyen, Kecskeméten, Nyíregyházán és hamarosan Miskolcon is.

http://bit.ly/eselyauto_youtube

Továbbá nyeremény játékban sorsolunk ki PEUGEOT személyautókat azon fogyatékos személyek között, akik regisztrálnak a honlapunkon a tagsági igazolvány számának a megadásával. 

Az első PEUGEOT Nyereményautó 1 hétre már gazdára is talált, ennek eseményéről beszámoltunk az Esélyautó Facebook és weboldalán: https://www.eselyauto.hu/hirek-esemenyek/eselyauto-nyeremenyjatek/ 

Mindenképp érdemes regisztrálni a weboldalunkon és követni minket a Facebookon is. Friss híreinket ezeken a platformokon tesszük közzé. 

Ingyenes regisztráció 

Az Esélyautó folyamatosan dolgozik azon, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassa lehetőségeit, ezért a regisztrációs felületünket kibővítettük, így már Pártolóként is regisztrálhatnak, ez azt jelenti, hogy ide várjuk azok jelentkezését, akik a fogyatékos embereket segítik: családtagok, rokonok, szomszédok, akik együtt éreznek vagy dolgoznak a közösséggel. 

Egyéb kedvezményeinket külön kell majd igényelni weboldalunkon, azok lehetőségéről értesíteni fogjuk regisztrált tagjainkat, ezért már most érdemes az ingyenes regisztrációt megtenni az Esélyautó weboldalon: www.eselyauto.hu 

Újabb kihagyhatatlan lehetőség- Nyereményjáték 

Azok számára, akik ajánlják az Esélyautót, nyereményjátékot hirdetünk, melynek nyereménye ismét egy PEUGEOT gépjármű 1 hetes használatát eredményezi. 

Nem kell ehhez mást tenni, mint megírni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre az ajánlott személyek nevét, akik már regisztráltak az oldalunkon az Ön ajánlásával 2021.05.14-ig. 

Aki minimum 5 személyt meg tud jelölni kvalifikálja magát és részt vesz a sorsoláson, az a személy nyer, aki a legtöbb ajánlást megszerzi és meg is írja nekünk. Ajánlás egyenlőségek esetében pedig sorsolunk.

 További részletek: https://www.eselyauto.hu/egyeb/ujabb-kihagyhatatlan-lehetoseg-nyeremenyjatek/ 

Célunk az információ széles körben való elterjesztése, ezért megköszönünk minden megosztást és ajánlást.

Esélyautó tájékoztató füzet

2021 végéig van lehetőség a rokkantsági és rehabilitációs ellátások összegének felülvizsgálatára

A havi átlagjövedelem új meghatározása miatt 2021. január 1-jétől kérhetik rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásuk felülvizsgálatát azok a jogosultak, akiknek ellátását a hatóság 2016. május 1-jét követően havi átlagjövedelem hiányában az alapösszeget figyelembe véve állapította meg. A felülvizsgálat iránti kérelmet (erre a célra külön nyomtatvány nem készült) 2021. december 31-ig lehet benyújtani a kormányhivatal rehabilitációs hatóságához . A felülvizsgálatot a havi átlagjövedelem pontosabb meghatározása teszi lehetővé, ezt az új szabályt alkalmazva, ha a havi átlagkereset kiszámítható, és az a kérelmező részére kedvezőbb ellátást eredményez, akkor a hatóság ezt a magasabb összeget állapítja meg. 

A felülvizsgálatra a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (Mmtv.) 2021. január 1-jétől hatályos havi átlagjövedelem meghatározására vonatkozó rendelkezésének változása miatt kerülhet sor. E szerint, ha a jogosult a referencia időszakban nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, akkor a referencia-időszak kezdő időpontját követően szerzett, a kérelem benyújtásának napját megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlagának harmincszorosát kell figyelembe venni átlagjövedelemként. Ez azt jelenti, hogy az igénylőnek nem a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző 180 napra kell jövedelemmel rendelkeznie, hanem a kérelem benyújtását megelőző és a referencia időszak kezdete közötti időtartamban szükséges összesen 180 napi kereset az átlagjövedelem megállapításához.

A havi átlagjövedelem meghatározásának pontosításával összefüggésben a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos eljárási szabályokról szóló 327/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet egy új rendelkezéssel egészült ki, melynek értelmében lehetőség van a 2016. május 1-jét követően havi átlagjövedelem hiányában megállapított ellátási összegek felülvizsgálatára.

A kormányrendelet 33. §-a szerint, ha a megváltozott munkaképességű személy részére 2016. május 1-jét követően az ellátás összegét havi átlagjövedelem hiányában állapították meg, 2021. december 31-ig kérelmet nyújthat be a rehabilitációs hatósághoz az ellátási összeg felülvizsgálata céljából.

Ha az ellátási összeg felülvizsgálata során az Mmtv. 2021. január 1-jétől hatályos havi átlagjövedelemre vonatkozó rendelkezése alkalmazásával megállapítják, hogy az ellátási összeg a kérelmező számára kedvezőbb, részére a magasabb ellátási összeget kell megállapítani. Ebben az esetben a megváltozott munkaképességű személy részére az így megállapított ellátási összeg és a ténylegesen kifizetett ellátás különbözete 2021. január 1-jéig visszamenőlegesen is jár.

A felülvizsgálati kérelem benyújtására tehát az idei év áll rendelkezésre, így december 31-ig van mód kezdeményezni a havi átlagkereset új meghatározása alapján a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás összegének újraszámítását.

Forrás: meosz.hu