Viszakerültünk az 1%-ra jogosultak körébe a 20668-a számon!

Tisztelt Támogatónk! 

Magam és az egyesület nevében szeretnék elnézést és megbocsátásukat kérni az előző esztendőben elkövetett hibánkért. Sajnos egy bevallás beadását könyvelőnk elmulasztotta, én pedig a hiányról időben nem szereztem tudomást. Így sajnos a felajánlott összegek nem nálunk, hanem az államkasszában landolt. Elnézést kérünk a hibánkért! 

Az 1%-os jogosulti listáról való kizárásról, illetve a nyilatkozatok el nem fogadásáról a NAV által többek közt a számomra küldött értesítésből, és számos felajánló jelzése alapján értesültem. Azonnal hozzáláttam a hiba okának felderítésre, ami sikerrel járt. A hiányosságot a könyvelő 2023. december 12-én pótolta.

Ezt követően még vizsgálódtam, van-e még további hiányosságunk. Szerencsére nem volt, így örömmel tudatom, hogy az egyesület visszakerült a jogosulti listára 20668 sorszám alatt.

Így egyesületünk jogosult a 2024 évi adóbevallási időszakban a 2023. gazdasági év adó megfizetett adója után nyilatkozat kitöltésével a civil szervezet számára felajánlott 1% fogadására. 

Tudom, hogy nem a tisztelt adózó dolga, de ha meg szeretne győződni a jövőben az egyesületünknek az 1 %-ra való jogosultságáról, akkor azt megteheti a következő honlapon:

https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/felajanlasra-jogosultak/regisztralt_civil 

Megértését, további támogatását megköszönve és jó egészséget kívánva tisztelettel:
Kondor László MEEE elnök

Dunaújváros, 2024. január 31.


Nyomtatás