Karácsonyi összejövetelt tartott az egyesületünk

Egyesületünk a hagyományokat követve a Campus étteremben 2019. december 4-én tartotta mikulás és újév köszöntő-, valamint karácsonyi összejövetelét.

A rendezvényen a tagok szép számmal jelentek meg. Ez külön öröm mindannyiunknak és mutatja számunkra, hogy igény van az ilyen összejövetelekre.

A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Szabó Zsolt alpolgármester úr, aki köszöntőjében elmondta, hogy az újonnan megalakult önkormányzat nagy figyelmet szentel bármilyen fogyatékkal élő emberekre, illetve az őket képviselő civil szervezeteknek. A történésekkel kapcsolatban tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a MEEE szervezetével már lezajlottak a tárgyalások, és az egyesülettel való együttműködési szerződés kidolgozása folyamatban van. Új elemként jelölte meg, hogy az összes fogyatékkal élő civil szervezet és az őket segítő szervezetek bevonásával egy kerekasztalt hoznának létre, a problémák közös kezelésére, illetve hatékonyabb megoldása érdekében.

 

A MEOSZ-t Szakály József főtitkár úr képviselte. Köszöntötte a kicsi, ám lelkes tagszervezetet. Örömhírként tolmácsolta, hogy az év végén a parlamenti döntés kapcsán várhatóan egy neuralgikus pont megoldódik a mozgáskorlátozottak számára. Jelenleg pontos információk még nem állnak rendelkezésre, de annyi bizonyos, hogy a mozgáskorlátozottak a jövőben könnyebben jutnak gépkocsihoz.

Kondor László MEEE elnök elmondta, hogy ha kis mértékben is de növekedett a tagok aktivitása. Kiemelte az újszerű kezdeményezést Kovács Ákosék és Klics Györgyné részéről, akik megszervezték a jó hangulatú Duna-parti piknikeket. Köszönetet mondott a Rudasnak és Szemenyei István igazgató úrnak az egyesületnek nyújtott támogatásért. Ságiné Schilling Juditnak köszönjük az egyesület érdekében kifejtett áldozatos munkáját. Végezetül mindenkinek áldott karácsonyi ünnepeket, és főleg jó egészségben eltöltött boldog újesztendőt kívánt.

Nagyné Fauszt Csilla a Rudas igazgatóhelyettesének vezetésével, egy nagyon fiatalos, sportos ugyanakkor szellemiekben tartalmas műsort adott a Rudast képviselő diáksereg. Köszönjük.

A vacsorát követően a Sándor Frigyes zeneiskola tangóharmonika tanára karácsonyi dalokat játszott.

Lebonyolításra került a méltán népszerű tombola, amelynek díjai között a kézműves műhely alkotásai is szerepeltek. Köszönjük nekik áldozatos magas színvonalú munkájukat, amivel hozzájárultak a rendezvényünk sikeréhez.

Megcsappant létszámmal, egy jó hangulatú zenés mulatság zárta rendezvényünket.

Találkozunk jövőre az egyesület 25 éves fennállását köszöntő decemberi rendezvényen!


Nyomtatás