Akadálymentesen juthatunk be a könyvtár épületébe

József Attila Könyvtár honlapján az alábbi örömhírt tették közzé a kultúra iránt érdeklődő kerekesszékes és babakocsis embertársainknak:

Egy ideiglenes megoldás segítségével akadálymentesítettük a könyvtár bejáratát. Mostantól a mobil rámpa használata megkönnyíti az épületbe való be- és kijutást a kerekesszékes látogatóinknak.
Pályázati források és egyéb támogatások hiánya miatt évek óta húzódik a közintézmények akadálymentesítése. A könyvtár épületének átalakítása is elmaradt. Az idén viszont önerőből és Farkas Zsolt, a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete alapító elnökének segítségével sikerült megoldást találni a problémára. Mostantól egy hordozható, mobil rámpa segíti a kerekesszékes vagy a babakocsival érkező látogatóink, olvasóink, vendégeink bejutását a könyvtárba. Az ideiglenes feljárót az egyesület tagjainak segítségével teszteljük és bízunk abban, hogy az elkövetkezendőkben végleges megoldás is lesz nemcsak a bejárati ajtónál, hanem a mosdók és a könyvtáron belüli közlekedésben is.

Fotó: jakd.hu

Fotó: jakd.hu

Fotók: jakd.hu


Nyomtatás