Farkas Zsolt

 

Farkas Zsolt

Alapító elnök

 

Telefonszám: +36/20 353-21-89

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 



Bemutatkozás
 

Dunaújvárosban élek. Születésemtől fogva mozgáskorlátozott vagyok. Általános iskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem ezt követően Oroszlányban jártam szakmunkásképzőbe, ahol sikeres mechanikai műszerész műszergyártó karbantartó szakmunkásvizsgát tettem. 1984-től az Alba Volán Dunaújvárosi kirendeltségén különböző munkakörökben (mechanikai műszerész, könyvtáros és hírközpont kezelő) dolgoztam az 1992-ben történt üzemi balesetemig. Ennek következtében kerekesszékkel közlekedem. Esti tagozaton folytatva tanulmányaimat munka mellett 1986-ban leérettségiztem, rokkant nyugdíjazásomat követően pedig 1997-ben képesített könyvelő és tervező statisztikus végzettséget szereztem.

A városunkban működő 1995. december 11-én alapított Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesületének az alapítás óta 22 éven át elnöke voltam. jelenleg az egyesületünk (Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete) elnökségi tagja vagyok, feladataim közé tartozik az önkormányzattal való kapcsolattartás, pályázatok elkészítése, elszámolása, tapasztalati tanácsadóként Dunaújvárosban, valamint a vonzáskörzetében véleményezem és figyelemmel kísérem az akadálymentesítési beruházásokat a tervezéstől a kivitelezésig.

A város egyik elismert civil szervezetének tisztségviselőjeként más fogyatékossággal élőket tömörítő helyi szervezetekkel együttműködve részt vállalók a helyi közéletben ezzel is szeretném elősegíteni a fogyatékossággal élők társadalmi elfogadottságát. Az elmúlt évek alatt két városi civil szervezetben (Dunaújvárosi Civil Szövetség, Civilek Háza Közalapítvány). vállaltam tisztséget.

Az előző években a közösségünkért végzett tevékenységemet a 2000. év végén Dunaújváros civil szervezetei, és a Dunaújvárosi Televízió, valamint a 7közlap folyóirat által alapított Pro Urbe a Civitate Dunaújváros 2000 Esélyegyenlőségi kategória díjjal ismerték el.

Az egyesületünkben, valamint a helyi községekben vállalt feladataim mellett fontosnak tartottam, hogy az országos szövetségünk munkájában szerepet vállaljak, segítsem eredményes tevékenységét közös céljaink elérését.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) keretein belül az évek során vállalt megbízatásaim: 2000-2006 között a Szövetség által alapított Bice-Bóca Alapítvány kurátora, 2004-2011 között a MEOSZ LÁT ügyintézője voltam. 2011 óta a MEOSZ elnökének megbízásából a súlyos mozgáskorlátozott személyek gépjármű szerzési támogatását elbíráló Fejér megyében működő bizottság póttagja vagyok a megyei koordinátor helyetteseként. 2012-től tapasztalati tanácsadóként Dunaújvárosban, valamint a vonzáskörzetében véleményezem és figyelemmel kísérem az akadálymentesítési beruházásokat a tervezéstől a kivitelezésig. A MEOSZ elnökségének döntése alapján az ALFA Nonprofit Zrt. felügyelő bizottságának tagja lettem. 2015. május óta vagyok tagja a MEOSZ felügyelő bizottságának.

Egyesületünk megalakításának 25. évfordulója alkalmából a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elismerését az "Ember az Emberért érem ezüst fokozatát vehettem át a mozgáskorlátozott emberek érdekében végzett több évtizedes tevékenységem elismeréseként.


Nyomtatás