Fotó: Kovács Ákos

Ismét Bocca verseny a MEEE-ben

Kétévi szünet után a terveknek megfelelően 2022. július 9-én 9 órától az MMK udvarán ismét megrendezésre került a MEEE szokásos éves boccaversenye. Az előzetes érdeklődés várakozáson felüli volt azzal, hogy 19 fő jelezte részvételi szándékát. A tagok szervezését Klics Györgyné és Dzjadiga Nelli végezte. Köszönöm a szervező munkájukat!

Kellemes nem túl meleg, verőfényes nyári időben végül is a 9.30-kor zárult nevezés után 12 fővel kezdődött meg az egyéni verseny.

A cél az volt, hogy mindenki a lehető legtöbb mérkőzést játssza, kellemesen töltse le a délelőttöt, és a verseny legfeljebb délben befejeződjön.

A 12 főt három négyfős (A,B,C) csoportba osztotta a versenybizottság.

A-  Üveges Ferencné; Kovács Ákosné; Fekete Mária Magdolna; Karmaczi Aurél;

B-  Klics Györgyné; Üveges Ferenc; Kiss Mihályné; Farkas Zsolt;

C-  Mészáros József; Rácz Sándor Károlyné; Kiss Mihály; Mogyorósi Imréné)

A csoporton belül körmérkőzéses formában döntötték el a részvevők (felsorolásban a sorrend a csoportban elért helyezések szerint történt) a helyezések sorsát. Az egyesület 2 bocca garnitúrával rendelkezik így párhuzamosan két pályán zajlottak a mérkőzések 3 nyert játszmáig. A mérkőzéseket Kovács Ákos és Szilágyi Miklós vezették, az adminisztrációját Kondor László látta el. Ezúton köszönöm munkájukat.  

Az A döntőbe a csoport elsők kerültek és az 1-3 helyezéseket ők ismét körmérközéses formában döntötték el. Körbeverés után teljes holtverseny alakult ki amelyet „szétlövéssel” döntötték el a helyezések sorsát. Ebben a legsikeresebb ezzel első helyezést ért el Üveges Ferencné, második Klics Györgyné, míg a harmadik Mészáros József lett.

A B döntőbe a csoport másodikok kerültek és a 4-6 helyezéseket ők ismét körmérközéses formában döntötték el. Hihetetlen, de a „kisdöntőben” ugyanaz ismétlődött meg, mint az  A döntőben, vagyis itt is teljes holtverseny alakult ki a körmérkőzések lebonyolítása után. Ezután itt következett a „szétlövés”, melynek eredményeképpen negyedik helyezést ért el Kovács Ákosné, ötödik lett Üveges Ferenc, és hatodik helyezést ért el Rácz Sándor Károlyné. 

Köszönöm minden közreműködőnek, résztvevőnek és megjelentnek, hogy hozzájárult az egyesület újabb sikeres rendezvényének lebonyolításához. Bízom benne mindenki jól szórakozott. 

Dunaújváros, 2022. július 9.
Kondor László, versenytitkár


Nyomtatás